Veelgestelde Vragen

Hoe vaak moet mijn hond naar de trimmer?

Dit is afhankelijk van het vachttype van uw hond. Om u een idee te geven:

Poedel vachten: 6-8 keer per jaar (poedel, maltezer)
Spaniël vachten: 4-6 keer per jaar (cocker spaniël, springer spaniël)
Ruwharige vachten: 2-4 keer per jaar (teckel, border terriër)
Korte vachten: 2-4 keer per jaar (bulldog, jack russell)

Hou er rekening mee dat hoe langer het haar is, des te sneller men terug verwacht wordt om problemen met de vacht te voorkomen (klitten, huidirritatie etc.)

Kan ik kiezen hoe mijn hond getrimd wordt?

U beslist zelf hoe uw hond getrimd wordt. Dit kan volgens de ras standaard gebeuren, maar ik kan hier ook van af wijken als u dit liever ziet, of voor het gemak van de hond zelf. Wanneer u de hond brengt, informeer ik telkens welk resultaat u wenst.

Hoe lang duurt een trimbehandeling?
Dit is afhankelijk van het ras, het gedrag op de trimtafel en hoe de baas zelf de verzorging thuis op zicht neemt. Meestal kan men uitgaan van 1,5 tot 2 uur voor kleine en middel grote honden, tot soms wel 4 uren voor een grote hond.
Mag ik bij de trimbehandeling aanwezig blijven?

De ervaring leert dat de meeste dieren rustiger en makkelijker te trimmen zijn wanneer de baasjes niet in de buurt zijn. U kunt uw hond altijd met een gerust hart bij mij laten. Hij bevindt zich in een veilige omgeving en wordt omgeven met de grootste zorg. Wanneer u toch wenst bij de behandeling aanwezig te zijn,kan dit natuurlijk altijd. Al bestaat de kans dat de trimbeurt in dat geval moeilijk verloopt of niet lukt.

Moeten kortharige honden ook naar het trimsalon?

Het is een misverstand dat kortharige honden geen trimbeurt met algemene verzorging nodig hebben.Dode haren kunnen verwijderd worden,wat de huid van de hond ten goede komt. Bovendien zorgt het ervoor dat de hond toch iets minder haar verliest tijdens de rui en sneller door de ruiperiode heen is. Alhoewel er iets minder knip- of scheerwerk is dan bij langharige honden, worden wel alle andere elementen van de verzorging uitgevoerd:uitborstelen, bad en massage, drogen, reiniging van oren en ogen,bijknippen van gezicht en poten,vijlen van de nagels en afwerken met wat glansspray en parfum.

Vanaf welke leeftijd mag mijn hond naar het trimsalon?
Een juiste vachtverzorging voor uw hond is erg belangrijk en dus kunt u er niet vroeg genoeg aan beginnen. In de eerste maanden van zijn leven staat uw jonge hond nog erg onbevangen en leergierig tegenover nieuwe situaties. Het is dan ook aan te raden om hem voor de leeftijd van 6 maanden ook kennis te laten maken met het hondentrimsalon. Op die manier leert hij wennen aan de trimtafel, het geluid van tondeuse, scharen en haardroger. Hij maakt kennis met het bad en de pootjes kunnen eens nat gemaakt worden. Bovendien krijgt hij ook een korte borstelbeurt. Zo kan hij later zonder schrik naar de afspraken in het trimsalon.
Met welke producten wordt mijn hond gewassen?
Ik gebruik voor het wassen en behandelen van de honden enkel professionele producten van yuup. Dit is een gespecialiseerd merk, die alleen gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van honden.
Kan ik deze producten in het trimsalon bestellen?
De professionele producten die door mij gebruikt worden zijn niet vrij verkrijgbaar in de handel. Omdat hier regelmatig vraag naar is, bied ik mijn klanten nu ook de kans om deze gespecialiseerde producten thuis te kunnen gebruiken. Zo kan u uw hond ook tussen 2 trimbeurten door de best mogelijke verzorging geven. Een assortiment van verschillende shampoos en parfums etc. zijn in het salon verkrijgbaar.
Worden alle rassen getrimd?
Alle rassen en kruisingen zijn welkom. Het trimsalon is ingericht om zowel kleine als grote honden te ontvangen.
Mag mijn hond ook in de winter getrimd worden?
Ook in de winter moeten honden getrimd worden. Uw hond heeft immers meer last van vocht dan van kou. Te lang haar is dus ook in de winter geen goed idee, aangezien het veel langer nat blijft. Natuurlijk houd ik wel rekening met de koudere temperaturen en laat, indien nodig,de vacht iets langer dan in de zomermaanden.
Open chat
Hallo 👋
Waar mogen wij je mee helpen?